Sterke reaksjoner mot Statsminister Stoltenberg!
Postet av: Admin - 11.05.2011 kl. 11:31 - Sist endret: 07.10.2012 kl. 13:21
 
Det har i løpet av dagene 10. - 11. mai kommet svært sterke reaksjoner mot Statsminister Jens Stoltenberg etter at Dagbladet skrev av Kongen ble nektet å delta på seremonien 8. mai.
 
Dagbladet skriver 10. mai at Kongen selv ønsket å utdele Krigskorset til de tre mottakerne, men at han ikke var ønsket til stede på arrangementet av Statsministeren.

 

   

Etter artikkelen fra Dagbladet har reaksjonene vært svært sterke og både veteraner, befalsorganisasjoner og opposisjonen på Stortinget har stilt seg svært kritiske til Statsministerens håndtering av saken.

Kritikere mener at regjeringen med Statsminister Jens Stoltenberg i spissen har forsøkt å gjøre politisk gevinst på utdelingen, og at man benyttet denne anledningen til å fremheve regjeringens nye tiltak ovenfor Norges mange veteraner.
 
Statsministeren møtte både på "Aktuelt" på NRK 2 kvelden 10. mai, samt at han ble stilt spørsmål om prosessen som lå til grunn for dette i Stortingets spørretime den 11. mai.

Statsministeren uttalte den 11. mai til Dagbladet at "dette ble helt feil" og har forklart at man ønsker Kongen til stede ved fremtidige utdelinger av Norges høyeste utmerkelse, Krigskorset med sverd. Dagbladet skriver også at Statsministeren trosset flere advarsler om saken i forkant av utdelingen, heriblant advarsler fra personer i både Forsvarsdepartementet og den militære ledelsen i Forsvaret.
 

 

 
Kong Harald V

© Cathrine Wessel
Det Kongelige Hoff
 

Les mer om saken i andre medier:

NRK
Stoltenberg åpner for nye løsninger neste gang Krigskorset skal deles ut (video)
Kong Harald: Ble gjort slik jeg og statsministeren hadde blitt enige om (video)

Dagbladet

Kongen var uønsket da spesialsoldatene ble hedret
Naturlig at Kongen deler ut Krigskorset
Stoltenberg "spyttet" kongen midt i trynet, men traff hele nasjonen
Stoltenberg måtte ringe kongen
Jens krøp til korset 

VG
Nektet kongen å dele ut Krigskorset
Jeg har ikke nektet kongen å delta der. Punktum!
Kjakan: La merke til at kongen ikke var der
Statsministeren snur: - Dette ble helt feil
 
E24
Ynkelig av Stoltenberg