I følge ABC Nyheter skal prosjektet som har lett etter glemte helter fra andre verdenskrig, ha konkludert med at det ikke skal tildeles nye dekorasjoner.

Prosjektet har vært i Forsvarsdepartementets regi og har pågått over en periode på fem år med det formål å finne krigshelter som har vært glemt eller forbigått for sin innsats. Det skal ha kommet inn over 1300 forslag om personer som har fortjent ytterligere annerkjennelse for sine handlinger under verdenskrigen, men iflg. ABC Nyheter skal det nå være tatt en avgjørelse på at ingen av disse vil bli dekorert med (nye) utmerkelser. De utmerkelsene som har vært aktuelle har vært Krigskorset med sverd, St. Olavsmedaljen med ekegren og Krigsmedaljen.

Det har ikke kommet en offentlig beslutning om saken enda, men FD melder at dette trolig vil skje i løpet av februar 2017. Det er allerede klart at flere politikere er svært kritiske til beslutningen. Om opplysningene som ABC Nyheter viser til er korrekte (og blir stående), vil man altså ikke se nye tildelinger av de aktuelle krigsdekorasjonene for perioden 1940-45 og den ene tildelingen av Krigskorset med sverd til Eiliv Austlid i 2009 være siste utdeling av Norges høyeste utmerkelse for 2. verdenskrig.

Les mer hos ABC Nyheter

Legg igjen en kommentar